Nasi goreng Typ av rätt: Varmrätt Antal: 4 portioner/stycken Ingredienser: 500g kokt ris 1 dl finhackad röd lök eller 2dl gul lök 1 röd spanskpeppar eller 2 tsk sambal oelek 1 dl hackad purjölök 1 dl räkor, rensade 1 kycklingbröst i tärningar utan ben 250g blandfärs 2 msk kecap benteng (Indonesisk soya) 1 tsk smaksalt, 1 tksk salt 3/4 dl matolja 1 omelett i strimlor 1 dl hackad persilja 2 msk stek lök Så här gör du: Finmal löken och rödpepparn utan frön i en kryddmortel. Stek blandningen i olja tills löken blir gyllenbrun. Tillsätt blandfärs, kyckling och räkor. Krydda med salt, soya och hackad purjölök. Öka därefter värmen och tillsätt en sked ris i taget och rör om under tiden. Fortsätt att steka riset några minuter. Servera det varmt på ett serveringsfat och garnera med strimlad omelett, hackad persilja och stekt lök. Receptet är inlämnat av Mats Lindkvist 2006-06-06 |