Laxschnitzel med smörstekt kiwi och citronsås Typ av rätt: Varmrätt Antal: 4 portioner/stycken Receptet härstammar från en resa med Hawila. Passar bra me dpressad potatis. Ingredienser: filead lax ½ tsk citronpeppar ½ tsk salt ca 1 msk olja 2 dl creme fraiche 1 dl grädde 1 citron 1 fiskbuljongtärning 1 msk smör 2-3 kiwifrukter Så här gör du: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och skala citronen tunt med en potatisskalare. Strimla skalen mycket tunt. 2. Koka strimlorna i vatten 1 minut. Slå sedan bort vattnet. Koka upp creme fraichen och grädden med skalstrimlorna, buljongtärning samt 1 tsk citronsaft. Koka ett par minuter. Smaka av. 3. Lägg laxskivorna på smord plåt. Krydda med citronpeppar. Pensla skivorna lätt med olja inne i ugnen i 10 minuter. 4. Skala, skiva och smörstek kiwin. Servera detta till. Receptet är inlämnat av Britt Ingvarsson-Ljung 2006-06-22 |